اهداف شرکت ایرانیان پوشش
۱- حفظ استقلال و بی طرفی در اعلان نظرات فنی کارشناسی پرونده های خسارت.
۲- ارائه خدمات مناسب و با کیفیت به مشتریان صنعت بیمه در راستای اعتماد سازی و جلوگیری از بیمه گریزی.
۳- حفظ امانت و راز داری در راستای صیانت از اطلاعات بیمه گران و بیمه گذاران وپایبندی به اصول حرفه ای واخلاقی .
۴- ارزیابی و سازماندهی تیم تخصصی کارشناسی در کلیه زمینه ها با رویکرد بهره گیری از پتانسیل های فنی کادر مجرب در سراسر کشور.
۵- خلاقیت ونوآوری .
۶- اشتغال زایی موثر.
۷- استاندارد سازی روش های کارشناسی .
۸- ایجاد بانک اطلاعات فنی از خسارت حادث شده و بررسی علل آنها.
۹- ایجاد دپارتمان آموزشی در راستای پرورش استعدادهای نو و افزایش سطح علمی کارشناسان بیمه ای.
۱۰- ایجاد دپارتمان ریکاوری خسارت در بخش بیمه های اتومبیل وسایر رشته ها موضوع اصل جانشینی قانون بیمه .
۱۱- ایجاد فضایی مجازی برای تبادل آراء کارشناسان و ارزیابان خسارت.
۱۲- تلاش در جهت ارتقاء دانش و فرهنگ در میان اقشار مختلف جامعه و تسهیل روند سیاستگذاری بیمه ای.
۱۳- انعکاس خبرهای مربوط به بیمه و تجزیه و تحلیل خسارت های حادث شده و ایجاد زمینه ای مناسب برای فراهم کردن راهبرد منطقی برای تعامل و همکاری سازنده با جامعه بیمه گذاران و بیمه گران.
۱۴- ایجاد تحول در زمینه ارزیابی خسارت های بیمه ای با همکاری انجمن ارزیابان حرفه ای صنعت بیمه.
۱۵- کاهش نگرانی و استرس و هزینه های اقتصادی واجتماعی ناشی از بروز حادثه در مقصر و زیاندیده وتامین اعتماد وآرامش.
۱۶- بهره گیری از نظرات و خدمات پیشکسوتان و صاحب نظران بیمه ای.
۱۷- داوری مستقل و بی طرف در دعاوی بیمه ای و اختلاف های احتمالی مابین بیمه گذار وبیمه گر.
۱۸- همکاری باشرکت های بین المللی و شرکت بیمه گر اتکایی.
۱۹- فعالسازی کارتیمی و تعامل سازنده در درون سازمان.
۲۰- همکاری با پژوهشکده بیمه و دانشگاه علمی کاربردی و موسسات ومراکز آموزشی و پژوهشی معتبر در زمینه ارزیابی و کارشناسی حرفه ای بیمه.
وظایف واختیارات
طبق آییننامه ۸۵ مصوب شورای عالی بیمه ، شرکتهای ارزیابی خسارت بیمهای ، وظیفه بررسی و تحقیق در مورد علت بروز حادثه و تحقق خسارت ، تعیین مقدار خسارت و تشخیص میزان تعهد بیمهگر طبق شرایط بیمهنامه و نیز مذاکره برای تعدیل و تسویه خسارت بیمهای مورد ادعا را به عهده دارند. مشارکت نکردن شرکتهای بیمه ، به هر عنوان ، در شرکت های ارزیابی خسارت بیمهای ، نبود رابطه استخدامی عضویت آنان در شرکتهای بیمه (طبق ماده ۷ آییننامه مذکور) و عدم نفع پذیری در سود حاصل از عملیات بیمهای شرکتهای بیمه ، موجبات استقلال این گروه را در بررسی و ارزیابی خسارت بیمهای فراهم نموده است.
شرکتهای بیمه و یا بیمهگذاران ، جهت ارزیابی خسارت خود میتوانند به شرکتهای ارزیابی خسارت بیمهای مراجعه نمایند و از خدمات این شرکت ها بهرهمند گردند. این مهم ، با توجه به اطلاعرسانی کلیه عوامل ذیربط و مرتبط میسر خواهد بود. با نظر به حیطه فعالیت شرکت ارزیابی خسارت بیمهای ، منافع بیمهگذار ایجاب مینماید که جهت حفظ حقوق خود ، هنگام صدور بیمهنامه و بروز خسارت ، متقاضی استفاده از خدمات اینگونه شرکت ها باشد. شرکت ارزیابی خسارت بیمهای ، با پذیرش و بررسی سریع ادعای خسارت ، ضمن تأیید یا رد پوشش بیمهای ، با احراز تعهدات بیمهگر ، میزان خسارت قابل پرداخت ازسوی بیمهگر به زیاندیده را تا سقف تعهدات پذیرفتهشده بیمهنامه اعلام میکند. همچنین با بررسی تخصصی و دقیق ادعای خسارت ، از تفسیر نادرست قوانین و اصطلاحات فنی و شرایط عمومی و اختصاصی بیمهنامه خودداری مینماید.
شرکتهای ارزیابی خسارت بیمهای و ارزیابان حقیقی ، طبق آییننامه ذکرشده ، راجع به مشخصات کامل ، مکان ، زمان و علت وقوع خسارت ، مبلغ خسارت تحققیافته و خطر یا حادثهای که منجر به وقوع خسارت شده ، امکان شرایط جانشینی و حدود خسارت قابل بازیافت ازسوی بیمهگر ، انطباق خسارت با شرایط قرارداد بیمه و تعیین مبلغ خسارت قابل پرداخت ازسوی بیمهگر و علت تفاوت احتمالی بین مبلغ خسارت تحققیافته و قابل پرداخت را بهصورت مستدل و مستند اظهارنظر نموده ، گزارش خود را ارائه میدهند. فعالیت حرفهای ارزیابان خسارت بیمهای در صنعت بیمه کشور ، موجبات ایجاد فضای سالم در بخش ارزیابی خسارت بیمهای و بالارفتن سطح رضایت مندی بیمهگذاران و افزایش تقاضا برای سایر بیمهها و توسعه صنعت بیمه را فراهم مینماید.